WAAROM DAVALON?

Omdat mensen dol zijn op hun huisdieren. Ze maken ons gelukkig. Dat weten we uit eigen ervaring maar ook uit onderzoeken. Het is belangrijk dat onze dieren een fijn bestaan hebben.

Wij helpen je om samen met je huisdier een gelukkig leven te leiden. Dat doen we door onze kennis met je te delen. Kennis die we hebben opgedaan in de wetenschap en tijdens trainingen.  Deze kennis vertalen we naar de alledaagse praktijk zodat iedereen er zijn voordeel mee kan doen.

Ons team bestaat uit gedragspecialisten met elk een eigen achtergrond.  Onze expertises hebben we gebundeld in DAVALON. Dat is onze kracht en dat maakt DAVALON uniek.

 


 

Nieuws

Registratie voor Postgraduate Course in Companion Animal Behaviour and Welfare academiejaar 2017/2018 geopend

Hogeschool Odisee (België) organiseert samen met de Autonome Universiteit Barcelona (UAB) en DAVALON (Nederland) een postgraduaat opleiding in gedrag en welzijn van gezelschapsdieren.

De opleiding is ontwikkeld voor studenten geïnteresseerd in een carrière in de gezelschapsdierenbranche, die bijvoorbeeld willen werken als een zelfstandig gedragstherapeut, als gedragstherapeut in een dierenartsenpraktijk, honden- of kattenopvang of bij andere gezelschapsdieren gerelateerde bedrijven of organisaties.

De opleiding duurt 2 jaar en start in oktober 2017. De theoretische concepten van het vakgebied worden behandeld in 5 e-learning modules. De praktische vaardigheden van het hanteren en trainen van de diersoorten naar keuze (hond, kat, konijnen en knaagdieren of paarden) en het praktisch toepassen van gedragsmodificatietechnieken wordt behandeld in 3 praktijkmodules. De praktijkmodules worden gegeven in Nederland of België en bestaan uit workshops en 1 week stage.

Studenten die in het bezit zijn van een bachelor diploma kunnen direct registreren via de website van de opleiding. Studenten zonder bachelor diploma worden toegelaten tot de opleiding na het met succes doorlopen van de toelatingsprocedure.

Meer informatie vind je op de website van Hogeschool Odisee: https://www.odisee.be/permanente-vorming/T-Dierenzorg%20en%20dierenwelzijn/S-Dierenzorg%20en%20dierenwelzijn/OAE

 

 

shutterstock 52865027 klein

 


 

DAVALON in de Media

Wij zijn samen met de Dierenbescherming Limburg geregeld te gast bij het programma 'Dierenpaleis' van TV Limburg.

Om de video's te bekijken klik op DAVALON bij TVL

 


 

Honden en kinderen? Altijd een goed idee?

Eva Lambrecht was onlangs te gast bij het programma Cocktail waar zij uitleg gaf over wat honden en kinderen voor elkaar kunnen betekenen. Wat zijn de positieve en negatieve kanten en waarom een goede begeleiding zo belangrijk is.

 

DSC 0118
2013-11-09 15.12.11 

 


 

Bekijk het fotoboek van de puppycursus: ‘Pupjes van de wereld’ op onze facebook pagina.

 

Nieuwsbrief 

Schijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief.