DE MISSIE VAN DAVALON

De missie van DAVALON is het welzijn van gezelschapsdieren te vergroten.

DAVALON vindt het belangrijk dat huisdierbezitters voor een goede begeleiding terecht kunnen bij professionals die een gedegen kennis van zaken hebben en de adviezen die ze geven baseren op de laatste wetenschappelijke inzichten. Daarom verzorgen wij samen met Hogeschool Odisee officieel erkende opleidingen tot gedragstherapeut voor gezelschapsdieren en trainers.

Om nieuwe inzichten te verzamelen die het welzijn van gezelschapsdieren vergroten verricht DAVALON wetenschappelijk onderzoek. Zo ontwikkelden wij in opdracht van het Ministerie van EZ een welzijnsassessment voor asielhonden en voerden we het afgelopen jaar in opdracht van het Ministerie van EZ een viertal onderzoeken uit met als doel het verminderen van bijtincidenten. Op dit moment ontwikkelen we een gevalideerd risico assessment voor agressieve honden en doen we onderzoek naar de socialisatie van pups. 

 


 

Nieuws

- Meld je aan voor de nieuwe opleidingen Dog Bite Prevention Animal Trainer Instructor of Dog Bite Prevention Clinical Animal Behaviourist

Hogeschool Odisee start in samenwerking met DAVALON in januari 2020 een tweetal nieuwe opleidingen voor gedragstherapeuten en trainers die zich willen specialiseren in het begeleiden van eigenaars van hoogrisicohonden en het uitvoeren van gedragsconsulten en risico assessments van agressieve honden.

De inhoud van de opleidingen is gebaseerd op de onderzoeksresultaten van het Safe Dog Project dat DAVALON uitvoerde in opdracht van het Ministerie van EZ. Het onderzoek resulteerde in een reeks duidelijke criteria m.b.t de inhoud van cursussen voor eigenaars van hoogrisicohonden en de vereiste kwalificaties van trainers en gedragstherapeuten voor agressieve honden. 

Wil je cursussen geven aan eigenaars van hoogrisicohonden die voldoen aan de criteria waarvan Minister Schouten heeft aangegeven ze op te nemen in Het Besluit Houders Dieren en/of als gedragstherapeut risico assessments uitvoeren gebaseerd op het assessment dat op dit moment door DAVALON wordt ontwikkeld in opdracht van het Ministerie van EZ, bezoek dan de website van Odisee voor meer details:

https://www.odisee.be/permanente-vorming/T-Dierenzorg%20en%20dierenwelzijn/S-Dierenzorg%20en%20dierenwelzijn/OAE

Voor meer informatie over het Safe Dog Project bezoek de website van de Rijksoverheid:

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2019/06/19/kamerbrief-standvanzakenbrief-dierenwelzijn-gezelschapsdieren

 

- Registratie voor Postgraduate Course in Companion Animal Behaviour and Welfare academiejaar 2019/2020 geopend

Hogeschool Odisee (België) organiseert samen met DAVALON (Nederland) een postgraduaat opleiding in gedrag en welzijn van gezelschapsdieren.

De opleiding is ontwikkeld voor studenten geïnteresseerd in een carrière in de gezelschapsdierenbranche, die bijvoorbeeld willen werken als een zelfstandig gedragstherapeut, als gedragstherapeut in een dierenartsenpraktijk, honden- of kattenopvang of bij andere gezelschapsdieren gerelateerde bedrijven of organisaties.

De opleiding duurt 2 jaar en start in oktober 2019. De theoretische concepten van het vakgebied worden behandeld in 5 e-learning modules. De praktische vaardigheden van het hanteren en trainen van de diersoorten naar keuze (hond, kat, konijnen en knaagdieren of paarden) en het praktisch toepassen van gedragsmodificatietechnieken wordt behandeld in 3 praktijkmodules. De praktijkmodules worden gegeven in Nederland of België en bestaan uit workshops en 1 week stage.

Studenten die in het bezit zijn van een bachelor diploma kunnen direct registreren via de website van de opleiding. Studenten zonder bachelor diploma worden toegelaten tot de opleiding na het met succes doorlopen van de toelatingsprocedure.

Meer informatie vind je op de website van Hogeschool Odisee: https://www.odisee.be/permanente-vorming/T-Dierenzorg%20en%20dierenwelzijn/S-Dierenzorg%20en%20dierenwelzijn/OAE

 

 

shutterstock 52865027 klein

 


 

DAVALON in de Media

Wij zijn samen met de Dierenbescherming Limburg geregeld te gast bij het programma 'Dierenpaleis' van TV Limburg.

Om de video's te bekijken klik op DAVALON bij TVL

 


 

Honden en kinderen? Altijd een goed idee?

Eva Lambrecht was onlangs te gast bij het programma Cocktail waar zij uitleg gaf over wat honden en kinderen voor elkaar kunnen betekenen. Wat zijn de positieve en negatieve kanten en waarom een goede begeleiding zo belangrijk is.

 

DSC 0118
2013-11-09 15.12.11 

 


 

Bekijk het fotoboek van de puppycursus: ‘Pupjes van de wereld’ op onze facebook pagina.

 

Nieuwsbrief 

Schijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief.