Hi, ik ben Jolanda Pluijmakers, de oprichter van DAVALON, knowledge in petcoaching. Het gelukkig maken van huisdieren en hun eigenaars is al ruim 20 jaar mijn werk. Ik doe dit als gecertificeerd klinisch gedragstherapeut voor honden en katten, docent en wetenschappelijk onderzoeker.

Tijdens mijn studie aan de Universiteit van Southampton en daarna de Universiteit van Bristol realiseerde ik me keer op keer weer, dat er een schat aan betrouwbare wetenschappelijk onderbouwde kennis beschikbaar is. Informatie die je als huisdierbezitter een uitstekende basis geven om je hond, kat of konijn een goed leven te bieden. In de praktijk blijkt echter dat mensen zich vaak laten leiden door charlatans die broodjesaapverhalen verkondigen doordat ze geen gedegen achtergrond hebben in het gedrag en welzijn van gezelschapsdieren.

Hieronder lees je de belangrijkste manieren waarop ik mijn kennis deel met daarachter een link naar meer informatie over hoe jij hier je voordeel mee kunt doen.

Wil je advies van andere wetenschappers. Dit zijn 3 Nederlandstalige boeken die je absoluut moet lezen. Je leert je hond en kat beter begrijpen. De wetenschappelijke inzichten worden op een toegankelijke manier beschreven. 

  • John Bradshaw: Dit is de hond. Met de nieuwste feiten en inzichten word je een betere vriend van je hond. Nieuw Amsterdam Uitgevers.
  • John Bradshaw: Het geheim van de kat. Alles wat je over je kat wilt weten. Nieuw Amsterdam Uitgevers.
  • John Bradshaw en Sarah Ellis: Zo train je je kat. Een praktische gids om het leven van je kat (en dat van jou) prettiger te maken. Nieuw Amsterdam Uitgevers.