BLOG: Zo ontspannen mogelijk met je kat naar de dierenarts

Door: Christine Halsberghe, gedragsdierenarts en kattengedrag specialist

Een bezoek aan de dierenarts is voor veel katten en katteneigenaars een stressvolle gebeurtenis. Zodra je de afspraak hebt gemaakt en de kattenmand tevoorschijn komt, is de kat in geen velden of wegen meer te bekennen. Ervaart jouw kat het bezoek aan de dierenarts als een stressvolle gebeurtenis? In deze blog geef ik je een aantal praktische tips om het dierenartsbezoek zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Angst voor harde geluiden is een veelvoorkomend probleem bij honden. De mate waarin een hond last heeft van vuurwerkangst verschilt. Sommige honden schrikken en herstellen snel. Andere schrikken heviger en herstellen langzamer. De angstreactie kan ook zo hevig zijn dat de hond in paniek raakt en uren lang gestrest blijft. In het laatste geval is er sprake van een geluidsfobie.

Wanneer je hond angstig is voor geluiden is het belangrijk zijn angst te verminderen. Mildere vormen van angst kunnen zich snel ontwikkelen tot een geluidsfobie en een geluidsfobie kan steeds heviger worden.

In deze blog lees je wat je kunt doen om de vuurwerkangst van je hond te verminderen.

cat in cat carrier arriving at the vet